Publikované užívateľom TAElektro Dňa 14.december.2021

V utorok 2. novembra 2021 nám náš skromný obchod oslávil 10. výročie svojej existencie. Radi by sme preto zo srdca poďakovali všetkým zákazníkom, ktorí pomáhali a stále pomáhajú aj naďalej budovať našu predajňu a zároveň aj značku TA ELEKTRO. Predajňa má za sebou 10 rokov, počas ktorých sme zažili aj lepšie, či horšie časy, rokov, počas ktorých ste nás inšpirovali pri Vašich návštevách a pomáhali nám rásť. Aj vďaka Vašim pripomienkam, názorom a informáciám mala a má predajňa možnosť stále sa zväčšovať a zlepšovať. Narástol sortiment a súčasne sa zväčšila aj predajňa. Narástla taktiež aj zbierka starých meracích prístrojov a audiotechniky tak, aby ste sa u nás cítili príjemne a mohli oceniť krásu starých strojov alebo si nostalgicky zaspomínať.

Naše poďakovanie patrí aj všetkým spolupracovníkom, s ktorými ste sa stretávali počas uplynulých desiatich rokov za obslužným pultom, dodávateľom, ktorí sa snažili pomôcť radou, informáciou a osobnými stretnutiami. Aj naďalej sa budeme snažiť pomáhať Vám všetkým budovať Vaše projekty, dodávať diely a náradie na opravy Vašich zariadení, a taktiež spoločne s Vami recyklovať starú elektroniku a napomáhať použitiu komponentov z nej aj v novších projektoch, pretože Zem naozaj nie je na jedno použitie. A preto:

  1. Ak ideš niečo projektovať, navrhovať, stavať alebo konštruovať – vždy sa predtým pozri, či na daný účel nevieš použiť, alebo upraviť niečo zo svojich starších projektov.
  2. Ak už niečo navrhuješ, maj na pamäti, že používať to budú ľudia a udržiavať to budú tiež len ľudia.
  3. Už pri návrhu mysli na to, aby Tvoje zariadenie bolo ľuďmi udržiavateľné aj opraviteľné minimálne po dobu ďalších 10 rokov.
  4. Pri návrhu sa orientuj na súčiastky, ktoré budú minimálne ešte nasledujúcich 10 rokov dostupné, pretože v opačnom prípade vyrábaš iba ďalší rýchly elektronický odpad.
  5. Snaž sa použiť čo najkvalitnejšie a najtrvanlivejšie materiály a súčiastky.
  6. Vždy a všade kde môžeš používaj materiály, ktoré sú recyklovateľné.
  7. To, čo navrhneš a vyrobíš by malo byť nielen funkčné a opraviteľné, ale aj pekné, pretože zariadenie musí plniť aj estetickú funkciu. (A …áno, platí to aj v prípade obyčajného plošného spoja, pretože aj ten by mal nejako vyzerať.)
  8. Nezabudni na dokumentáciu svojho návrhu, alebo aspoň vytvor poznámky, na základe ktorých bude vedieť v budúcnosti aj niekto iný Tebou vytvorené zariadenie opraviť.
  9. Zariadenie, ktoré si navrhol a je funkčné, ale Ty ho už nepoužívaš, ponúkni priateľovi, o ktorom vieš, že sa mu možno zíde.
  10. Rozmýšľaj

10+1 Nezabudni pozdraviť psíka Oriona, keď ho u nás v obchode stretneš.

Ešte raz vám všetkým – VĎAKA. Ing. Vladimír Pichanič

Komentáre sú uzavreté.


 

Vážení zákazníci.

 

Predajňa funguje v bežnom režime a otvorená je v čase 09:00-18:00. Tovar si môžete objednať aj prostredníctvom e-mailu (taelektro11@gmail.com) alebo telefonicky (055/685 40 83).

 

Orientačný katalóg môžete nájsť na našom testovacom e-shope.

 

Ďakujeme.

Tím TA Elektro